Fettucine s houbami shiitake a restovanými žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Těstoviny Fettuccine
  • 150 g Shiitake houby
  • 750 ml Voda pitná
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Pažitka
  • 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 725 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 474 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 367.9 mg
  • Vláknina 9421.3 mg
  • Vitamín A 9421.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci osolíme vodu, přidáme kapku olivového oleje a těstoviny v ní uvaříme al dente.

  • 2

    V kastrolu rozpálíme olej a orestujeme na něm nakrájené žampiony a houby shiitake smíchané s prolisovaným česnekem. Osolíme a opepříme dle chuti. Přidáme scezené těstoviny a nasekané bylinky. Promícháme, rozdělíme na talíře, doplníme oloupanými rajčaty, posypeme strouhaným parmazánem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu