Uzené krůtí rolky s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Cukr kostkový
  • 500 g Chřest bílý
  • 50 g Chřest zelený
  • 500 g Omáčka na zapékání sýrová
  • 250 g Prsa krůtí uzená
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 0.2 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 2 kávová lžička Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 694 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 24.5 mg
  • Draslík 261.6 mg
  • Vláknina 5473.2 mg
  • Vitamín A 5473.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest očistíme a vaříme v osolené vodě s kostkou cukru.

  • 2

    Chřest bílý a zelený vaříme každý zvlášť. Bílý vaříme 15 minut a zelený 10 minut. Po uvaření necháme chřest okapat a nakrájíme jej na kousky. Obsah sáčků s hotovou Niva omáčkou vmícháme do mléka, rozmícháme dohladka a vaříme 5 minut, po této době vsypeme do omáčky část sekané pažitky.

  • 3

    Uzená krůtí prsa nakrájíme na plátky, na které rozdělíme okapaný bílý chřest a zabalíme do tvaru rolek. Vzniklé rolky narovnáme do máslem vymazané zapékací mísy, kterou jsme vysypali strouhankou, aby se pokrm nepřipekl. Zapékáme v troubě předehřáté na 200°C posypané zeleným chřestem asi 15 minut dozlatova.

  • 4

    Hotový pokrm přelijeme Niva omáčkou a posypeme zbytkem nasekané pažitky.

  • 5

    Rolky podáváme horké.

Komentáře k receptu