Orecchiette s pancettou
Suroviny
- 175 g Pancetta
- 450 g Těstoviny Orecchiette
- 175 g Hrášek mražený
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Chilli paprička sušená
- 2 ks Cuketa
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 6 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 814 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1203 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 95 g
- Cholesterol 24949.7 mg
- Draslík 87.6 mg
- Vláknina 9877.3 mg
- Vitamín A 9877.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny vaříme v dostatečném množství osolené vody asi 8 minut.
-
2
Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou pancettu dozlatova. Přidáme omyté, nadrobno nakrájené cukety, rozmělněné stroužky česneku, sušené chilli papričky a hrášek. Vše restujeme 2-3 minuty.
-
3
Těstoviny scedíme a přidáme do pánve. Promícháme, osolíme a opepříme.
-
4
Podáváme posypané nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a zakapané trochou olivového oleje.