Rychlá ředkvičková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 10 ks Ředkvička
  • 1 ks Bujón slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 126 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 635 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 22.3 mg
  • Draslík 167.2 mg
  • Vláknina 2173.3 mg
  • Vitamín A 2173.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ředkvičky očistíme a zbavíme listů, omyjeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    V hrnci rozpustíme máslo, přidáme ředkvičky a osmahneme. Přidáme hladkou mouku, zamícháme a zalijeme litrem studené vody. Přidáme slepičí bujon a za občasného míchání vaříme 10 minut.

  • 3

    Nakonec nalijeme smetanu na vaření, necháme přejít varem a můžeme podávat.

  • 4

    Ozdobíme petrželovou naťí.

Komentáře k receptu