Jablková žemlovka s rumem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Strouhanka
  • 20 g Cukr vanilka
  • 50 g Cukr krupice
  • 120 g Rozinky tmavé
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 20 g Cukr skořicový
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 60 g Cukr moučkový
  • 2 ks Veka
  • 7 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • 1 kg Jablka
  • 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 223.9 mg
  • Draslík 425.7 mg
  • Vláknina 6865.5 mg
  • Vitamín A 6865.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 392.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce rozšleháme mléko, 25 g krupicového cukru, 3 vejce a vanilkový cukr. Veku nakrájíme na plátky, které namáčíme v připravené mléčné směsi. Ihned skládáme na máslem vymaštěný a strouhankou vysypaný plech.

  • 2

    Umytá jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, přidáme moučkový cukr, skořicový cukr, rozinky, ořechy, rum a naskládáme je na veku. V misce na tuhou hmotu vyšleháme 4 ks vejce, 25 g krupicového cukru, přisypeme 4 lžíce polohrubé mouky, 13 g kypřícího prášku, opatrně promícháme a vylijeme na jablka. Tak připravený plech vložíme do předehřáté trouby a pozvolna pečeme asi 30 minut.

  • 3

    Upečenou žemlovku vybereme z trouby, posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na úhledné porce. Každou porci posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu