Zapečené čerstvé sardinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 1 kg Sardinka obecná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 579 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 258.1 mg
  • Draslík 233.8 mg
  • Vláknina 3055 mg
  • Vitamín A 3055 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lžíci oleje rozehřejeme v pánvi a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme pokrájené cukety a smažíme do zlatova 5 minut. Vmícháme do směsi 2 lžíce tymiánu.

  • 2

    Polovinu osmažených cuket a cibule dáme do zapékací mísy (vymažeme lžící oleje), přidáme plátky sardinek a posypeme je polovinou parmezánu. V další vrstvě bude zbytek smažených cuket a cibule a zbývající tymián.

  • 3

    Rozšleháme v misce vejce s mlékem, sůl, pepř a směsí polijeme horní vrstvu v zapékací míse. Posypeme zbylým parmezánem.

  • 4

    Pečeme 25 minut v předehřáté troubě. Podáváme horké.

Komentáře k receptu