Karamelizované podzimní ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cukr krupice
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 3 ks Jablka
  • 3 ks Hrušky
  • 4 ks Švestky
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 29.2 mg
  • Draslík 257.6 mg
  • Vláknina 8862 mg
  • Vitamín A 8862 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky. Švestky nebo slívy omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na dílky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cukr a pomerančovou šťávu. Za častého míchání povaříme, aby se cukr rozpustil. Zvýšíme příkon tepla a vaříme, až se začne tvořit zlatý karamel. Přidáme jablka a za stálého míchání je povaříme doměkka. Potom přidáme hrušky, povaříme doměkka a nakonec vsypeme švestky a ještě chvíli povaříme.

  • 3

    Ovoce má být měkké, obalené v karamelu a nemá se rozpadat.

  • 4

    Podáváme teplé, s kopečkem zakysané smetany.

Komentáře k receptu