Hovězí s cizrnou
Suroviny
- 400 g Hovězí maso zadní
 - 150 g Cibule červená
 - 200 g Cizrna konzervovaná
 - 200 g Paprika červená
 - 250 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 ks Chilli paprička
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 207 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 58 mg
 - Draslík 247.8 mg
 - Vláknina 9026 mg
 - Vitamín A 9026 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na kostky. V hrnci na rozehřátém oleji opečeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a česnek dozlatova. Přidáme maso a opečeme je po všech stranách. Vmícháme rajčatový protlak, mletou papriku a koriandr. Promícháme, zalijeme trochou vody, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou doměkka.
 - 
                                2
Očištěné papriky nakrájíme na proužky, chilli papričky nasekáme. Přidáme k měkkému masu, vmícháme okapanou cizrnu a ještě chvíli podusíme do měkka. Nakonec okořeníme majoránkou.
 - 
                                3
Vhodnou přílohou je tmavé pečivo.