Mleté hovězí maso s cizrnou a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 15 g Ořechy vlašské
  • 750 g Hovězí maso mleté
  • 200 g Cizrna
  • 10 g Rozinky tmavé
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 špetka Vegeta
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 59.6 mg
  • Draslík 415.7 mg
  • Vláknina 2375.6 mg
  • Vitamín A 2375.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ořechy jemně nasekáme. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na plátky. Cizrnu namočníme alespoň na 30 minut do studené vody.

  • 2

    Mleté maso v míse okořeníme vegetou a kari kořením, osolíme a důkladně promícháme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, pak přidáme maso a pečeme, dokud nezhnědne. Potom vmícháme rozinky a nasekané ořechy, přidáme bobkový list, zalijeme vodou a necháme pod pokličkou 20 minut dusit.

  • 4

    Namočenou cizrnu scedíme přes síto, propláchneme proudem studené vody a necháme okapat. Pak ji společně s plátky pomeranče dáme do pánve k masu a dusíme doměkka.

  • 5

    Masovou směs s cizrnou podáváme horkou.

Komentáře k receptu