Pstruh v nálevu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Hřebíček
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 dl Ocet vinný červený
  • 1 kg Pstruh
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Francouzská zálivka
  • 4 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 587 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 157 mg
  • Draslík 1521.4 mg
  • Vláknina 8533.8 mg
  • Vitamín A 8533.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky ze pstruha upravíme tak, že odřízneme ploutvičky, odstraníme kůži a oddělíme kůži od masa.

  • 2

    Vymažeme zapékací mísu a dáme do ní plátky, pokládáme je vedle sebe v jedné vrstvě. Pokryjeme je nakrájenou cibulí, petrželkou, koprem, bobkovými listy.

  • 3

    Do woku dáme hřebíčky, sůl, ocet a pepř a uvedeme do varu. Pánev odstavíme a zalijeme plátky touto směsí. Mísu přikryjeme fólií a v předehřáté troubě pečeme 15 minut při teplotě 160 stupňů. Poté necháme vychladnout.

  • 4

    V osolené vodě uvaříme brambory, poté je scedíme a ještě teplé nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Promícháme s francouzskou zálivkou a majonézou. Bramborový salát necháme vychladnout a posypeme nasekanými jarními cibulkami.

  • 5

    Každou porci ryby polijeme vypečenou šťávou a podáváme s bramborovým salátem.

Komentáře k receptu