Uzený pstruh s křenovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Pstruh uzený
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Křen
  • 2 polévková lžíce Řeřicha
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 610 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 196.5 mg
  • Draslík 1755.3 mg
  • Vláknina 7688.5 mg
  • Vitamín A 7688.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory vaříme v osolené vodě asi 25 minut, scedíme je, zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.

  • 2

    Máslo utřeme s nastrouhaným křenem a citronovou šťávou. Vytvarujeme do 12 kuliček a uložíme do chladničky.

  • 3

    Plátky brambor rozložíme na 4 ohnivzdorné talíře. Z pstruhů stáhneme kůži, ryby nafiletujeme a položíme na brambory. Krátce ohřejeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    Nakonec pokrm poklademe kuličkami křenového másla a posypeme omytou řeřichou.

Komentáře k receptu