Pstruh pečený po mexicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Pstruh
  • 2 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 303 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 872.3 mg
  • Vláknina 2337.5 mg
  • Vitamín A 2337.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a osušíme pstruhy, osolíme je, opepříme a dáme do nich několik koriandrových lístků. Rozehřejeme troubu na 180 stupňů.

  • 2

    Do zapékací mísy poskládáme vedle sebe ryby a posypeme pokrájenými jarními cibulkami, chilli papričkami a paprikami.

  • 3

    Smícháme v misce cukr s citronovou šťávou a octem. Pstruhy touto šťávou přelijeme. Zapékací mísu přikryjeme a zapékáme 30 minut.

  • 4

    Pstruhy poté vyndáme a necháme okapat. Rozdělíme je na talíře a polijeme vypečenou šťávou.

  • 5

    Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu