Rybí citrusové kebaby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 158 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Treska aljašská
  • 450 g Losos - filety
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 ks Grapefruity
  • 6 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 350 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 100.1 mg
  • Draslík 1223.5 mg
  • Vláknina 10426 mg
  • Vitamín A 10426 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 106.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lososa a tresku zbavíme kůže, omyjeme maso a necháme osušit. Každý plátek nakrájíme na 16 dílů.

  • 2

    Oloupeme grapefruit a pomeranče. Ovoce rozdělíme na dílky a oloupeme je.

  • 3

    Na 8 jehel napichujeme kousky grapefruitu, kousky ryby, pomeranče a bobkové listy. Jehly dáme do mísy. Smícháme v misce citronovu šťávu a kůru, česnek a med. Touto směsí přelijeme připravené jehly a osolíme a opepříme. Zakryjeme mísu a dáme do lednici na 2 hodiny. Občas otočíme.

  • 4

    Gril předehřejeme a vyndáme jehly z marinády a dáme je na rošt. Grilujeme 8 minut.

  • 5

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu