Rybí citrusové kebaby
Suroviny
- 450 g Treska aljašská
 - 450 g Losos - filety
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 2 kávová lžička Med včelí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Pomeranče
 - 1 ks Grapefruity
 - 6 ks Bobkový list
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 350 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 100.1 mg
 - Draslík 1223.5 mg
 - Vláknina 10426 mg
 - Vitamín A 10426 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 106.1 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lososa a tresku zbavíme kůže, omyjeme maso a necháme osušit. Každý plátek nakrájíme na 16 dílů.
 - 
                                2
Oloupeme grapefruit a pomeranče. Ovoce rozdělíme na dílky a oloupeme je.
 - 
                                3
Na 8 jehel napichujeme kousky grapefruitu, kousky ryby, pomeranče a bobkové listy. Jehly dáme do mísy. Smícháme v misce citronovu šťávu a kůru, česnek a med. Touto směsí přelijeme připravené jehly a osolíme a opepříme. Zakryjeme mísu a dáme do lednici na 2 hodiny. Občas otočíme.
 - 
                                4
Gril předehřejeme a vyndáme jehly z marinády a dáme je na rošt. Grilujeme 8 minut.
 - 
                                5
Podáváme horké.