Jáhlová kaše s meruňkami a perníkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Meruňky sušené
  • 200 g Jáhly - loupané proso
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1.1 l Mléko plnotučné
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 8 polévková lžíce Perník
  • 8 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 815 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 75.5 mg
  • Draslík 301.1 mg
  • Vláknina 11055 mg
  • Vitamín A 11055 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1751 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené meruňky omyjeme, dáme do síta a nad rendlíkem asi s 2 dl vody je napaříme (přibližně 7 minut). Pak je rozkrájíme na menší kousky.

  • 2

    Jáhly v sítě propláchneme vařící vodou a dáme je vařit do 1 litru mléka. Přimícháme 0,5 lžičky soli a pomalu, za občasného promíchání je vaříme 30 minut.

  • 3

    Pokud by kaše byla moc hustá, přimícháme k ní 1 dl mléka.

  • 4

    Do kaše přimícháme meruňky a dáme ji na talíře. Každou porci posypeme práškovým cukrem, perníkem, máslem a podáváme.

Komentáře k receptu