Okoun na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Okoun - filety
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Cibule
  • 125 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 31.1 mg
  • Draslík 156 mg
  • Vláknina 1384.3 mg
  • Vitamín A 1384.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Vložíme očištěné, kůže zbavené filety z okouna, zalijeme trochou vody, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Dusíme 4-5 minut.

  • 2

    Měkké filety vyjmeme a urovnáme na nahřátou mísu.

  • 3

    Do zbylé šťávy vmícháme zakysanou smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou, osolíme, opepříme a povaříme do zhoustnutí.

  • 4

    Omáčkou přelijeme filety a pokrm ozdobíme omytými, na plátky nakrájenými rajčaty.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvý chléb.

Komentáře k receptu