Okoun na červeném kari s liči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Okouník mořský
  • 400 g Liči
  • 400 ml Mléko kokosové
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 4 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Cukr palmový
  • 1 polévková lžíce Kari pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 701 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 944.5 mg
  • Vláknina 3944.5 mg
  • Vitamín A 3944.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky velké asi 3 cm a marinujeme 30 minut v ústřicové a rybí omáčce.

  • 2

    Hořkou okurku překrojíme napůl, zbavíme jader a nakrájíme na plátky. Chilli papričku očistíme a pokrájíme na kolečka.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm najemno nasekaný palmový cukr a kari pastu, podlijeme kokosovým mlékem a necháme projít varem. Přidáme hořkou okurku a povaříme ještě 5 minut.

  • 4

    Přidáme liči, rybí maso a na mírné ohni ještě 2 minuty povaříme. Nakonec posypeme nakrájenými chilli papričkami a podáváme.

Komentáře k receptu