Hovězí jazyk zapečený v omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 1200 g Hovězí jazyk
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 10 g Sůl
  • 20 g Strouhanka
  • 30 g Tvaroh tvrdý
  • 100 g Petržel kořen
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Smetana sladká 12%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 862 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 265.8 mg
  • Draslík 865.5 mg
  • Vláknina 3913.3 mg
  • Vitamín A 3913.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí jazyk omyjeme a uvaříme doměkka v osolené vodě s kořenovou zeleninou a cibulí. Uvařený jazyk propláchneme ve studené vodě a oloupeme.

  • 2

    Z 30g másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme 2dl vývaru z jazyka, zjemníme smetanou a strouhankou, krátce povaříme. Do již hotové jíšky vmícháme žloutky z vajíček.

  • 3

    Jazyk nakrájíme na slabé plátky, osolíme, naskládáme do zbytkem másla vymazaného pekáčku, zalijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným tvarohem. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu