Vepřové plátky na topinkách se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Pažitka
  • 1000 g Vepřové kotlety
  • 300 g Chléb toastový
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 60 ml Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 916 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 121 mg
  • Draslík 806.4 mg
  • Vláknina 5881.7 mg
  • Vitamín A 5881.7 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky toastového chleba opečeme na másle a odložíme do mírně vyhřáté trouby, aby zůstaly teplé. Na másle po toastech osmahneme nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a zalijeme vínem, krátce povaříme.

  • 2

    Vepřové kotlety zbavíme kostí, naklepeme, nasolíme a osmažíme doměkka na rozpáleném sádle. Na toast vždy položíme plátek masa, na něj vrstvu žampionů a posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu