Rožnovská králičí játra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Chléb konzumní
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Játra králičí
  • 200 g Králičí ledvinky
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 115.4 mg
  • Vláknina 1803.5 mg
  • Vitamín A 1803.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá králičí játra i s ledvinkami pokrájíme na plátky. Ledvinky rozkrojíme. Očistíme a omyjeme jarní cibulku, pokrájíme ji na tenké kroužky.

  • 2

    V pánvi rozpálíme máslo s olejem a cibulku zpěníme. Když se začne smažit, přidáme játra s ledvinkami a krátce, ze všech stran, je orestujeme. Potom pánev zakryjeme poklicí a pokrm dusíme asi 5 minut.

  • 3

    Játra ochutíme solí, drceným kmínem a čerstvě pomletým pepřem. Ihned podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu