Těstoviny s pórkem a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hrášek
  • 100 g Slanina vepřová
  • 200 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 400 g Těstoviny konzumní
  • 80 g Sýr Čedar
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 2 ks Pórek
  • 6 ks Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 900 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 931 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 83.4 mg
  • Draslík 617.3 mg
  • Vláknina 10831.8 mg
  • Vitamín A 10831.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nadrobno nakrájenou slaninu opečeme na oleji, přidáme pórek nakrájený na kolečka, hrášek a 2 minuty osmahneme.

  • 2

    Uvaříme těstoviny, slijeme a smícháme s hořčicí, měkým sýrem a polovinou čedaru. Spojíme se slaninou, přidáme bazalku a promícháme, posypeme zbylým sýrem a tři minuty zapékáme.

  • 3

    Podáváme posypané bazalkou.

Komentáře k receptu