Těstoviny s pórkem a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Pórek
  • 80 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 300 g Těstoviny konzumní
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 203.8 mg
  • Draslík 254.3 mg
  • Vláknina 3797.3 mg
  • Vitamín A 3797.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dle návodu uvaříme těstoviny ve slané vodě, scedíme a propláchneme studenou vodou.

  • 2

    Očistíme a nakrájíme pórek.

  • 3

    Prolisujeme česnek, sýr nastrouháme a vejce rozkvedláme s mlékem a smetanou a osolíme.

  • 4

    Rozehřejeme na pánvi máslo a osmahneme na něm pórek.

  • 5

    V míse smícháme uvařené těstoviny, pórek, česnek, osolíme a opepříme.

  • 6

    Vymažeme zapékací mísu a dáme do ní těstoviny, zalijeme vejci s mlékem a smetanou.

  • 7

    Dáme na 25 minut zapéct do vyhřáté trouby, pak posypeme strouhaným sýrem a 15 minut ještě zapečeme, dokud není sýr růžový.

Komentáře k receptu