Suflé s čedarem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 1278 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 488.3 mg
 - Draslík 253.6 mg
 - Vláknina 1400.8 mg
 - Vitamín A 1400.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce vlijeme mléko, přidáme bobkový list, cibuli s hřebíčky a 2 minuty povaříme. Odstavíme, zakryjeme a necháme 20 minut vyluhovat. Mléko přecedíme, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a průběžně promícháváme, 1 minutu pražíme. Přimícháme mléko, přivedeme k varu a mícháme dohusta. Potom ještě 10 minut zvolna povaříme a dáme na 10 minut chladit.
 - 
                                3
Rozkvedláme žloutky a vmícháme je do vychladlé bílé omáčky. Přimícháme hořčici a většinu čedaru, 30 g odložíme stranou.
 - 
                                4
Z bílků ušleháme pevný sníh. Vmícháme jej zlehka a postupně do sýrové omáčky,nejdříve 1-2 lžíce, potom zbytek.
 - 
                                5
Zapékací nákypovou mísu dobře vymažeme máslem a připravenou lehkou hmotu do ní rozetřeme. Posypeme zbylým sýrem a 30 minut pečeme
 - 
                                6
v horní části předehřáté trouby při 180 °C.
 - 
                                7
Suflé ihned servírujeme.