Hostýnské kuře s hříbky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Chléb konzumní
  • 100 g Slanina vepřová
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 250 g Klobása ostravská
  • 80 g Máslo tradiční
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Kuře
  • 4 ks Šalotka
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 dl Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 870 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 390 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 167.9 mg
  • Draslík 866.4 mg
  • Vláknina 2088.8 mg
  • Vitamín A 2088.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře rozporcujeme. Porce osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem a dáme do pekáče, do kterého jsme na dno dali plátky slaniny.

  • 2

    Kuře obložíme plátky másla (50 g), přilijeme vodu a upečeme ho v troubě při 220°C dozlatova. Maso během pečení otáčíme, poléváme výpekem, pečeme přibližně 45-55 minut.

  • 3

    Očištěnou šalotku pokrájíme na kroužky. Čisté a omyté hříbky nakrájíme na plátky asi 3-4 cm silné. Klobásu nakrájíme na kolečka. Oloupaný česnek utřeme.

  • 4

    Upečené maso vyjmeme, dáme do mísy a zakryjeme, abychom ho uchovali teplé.

  • 5

    Do výpeku přidáme máslo, šalotku, hříbky a klobásu. Promícháme s utřeným česnekem, pekáč zakryjeme poklicí a v troubě dusíme asi 10 minut.

  • 6

    V topinkovači si připravíme z chleba topinky.

  • 7

    Na talíře rozdělíme porce upečeného kuřete, které obložíme hříbky, šalotkou a klobásou. Podáváme s topinkami.

Komentáře k receptu