Vanilkový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 6 kávová lžička Mouka pšeničná hrubá
  • 1 ks Máslo čerstvé
  • 2 ks Mléko polotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 20 dkg Cukr krupice
  • 20 dkg Mouka polohrubá
  • 5 dkg Cukr moučkový
  • 6 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 123.4 mg
  • Draslík 44 mg
  • Vláknina 1257.3 mg
  • Vitamín A 1257.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky, cukr a vodu ušleháme. Ušleháme sníh z bílků, přidáme cukr. K vyšlehaným žloutkům přidáme mouku a lehce vmícháme sníh.

  • 2

    Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme.

  • 3

    Máslo a cukry ušleháme.

  • 4

    Do hrnce nalijeme mléko, přidáme mouku a 5 lžiček cukru a vaříme do zhoustnutí. Po vychladnutí ušleháme s utřeným máslem.

  • 5

    Rozkrojíme upečený, vychladlý korpus, natřeme krémem a ozdobíme.

Komentáře k receptu