Išelské dortíčky s ořechovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 40 g Mandle
  • 140 g Máslo čerstvé
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 210 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Ořechy lískové pražené
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 20 g Džem rybízový
  • 100 g Poleva čokoládová
  • 70 g Cukr moučkový
  • 100 g Cukr moučkový
  • 20 g Kakao
  • 1 kávová lžička Rum
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 161.3 mg
  • Draslík 241.9 mg
  • Vláknina 7597 mg
  • Vitamín A 7597 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál nasypeme mouku, kakao, vanilku, moučkový cukr, skořici, strouhanou citronovou kůru a nastrouhané mandle. Přidáme rozsekané máslo, vypracujeme těsto a na chladném místě necháme cca 30 min odpočinout.

  • 2

    Ztuhlé těsto vyválíme na plát, koblihovým kroužkem vykrájíme kolečka, rozložíme na vymazaný a vysypaný plech a v rozpálené troubě upečeme dozlatova.

  • 3

    Mezitím si připravíme oříškový krém - smícháme cukr se žloutky a vanilkou a třeme cca 10 minut. Přidáme rum, džem a pražené ořechy. Důkladně promícháme.

  • 4

    Rozehřejeme si čokoládovou polevu.

  • 5

    Na polovinu upečených koleček rozetřeme oříškový krém, druhou polovinu přelijeme čokoládovou polevou a ozdobíme půlkou vlašského ořechu. Poté kolečka spojíme, vložíme do papírových košíčků a když poleva ztuhne, můžeme podávat.

Komentáře k receptu