Mandarinkový čokoládový hřbet
Suroviny
- 30 g Kakao - prášek
 - 300 g Kompot mandarinkový
 - 70 g Máslo čerstvé
 - 50 g Cukr krupice
 - 200 g Mouka polohrubá
 - 100 g Poleva čokoládová
 - 70 g Cukr moučkový
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 hrst Kokos - mletý (Kopra)
 - 2 polévková lžíce Marmeláda jahodová
 - 1 polévková lžíce Rum
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 67 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 133.2 mg
 - Draslík 202.4 mg
 - Vláknina 9933.8 mg
 - Vitamín A 9933.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Necháme okapat mandarinky, utřeme máslo s cukrem, kakaem, skořicí a žloutky do pěny. Vmícháme šťávu z kompotu, mouku a prášek do pečiva.
 - 
                                2
Promícháme sníh ušlehaný z bílků s cukrem a kakaovou pěnou.
 - 
                                3
Do vymazané formy naplníme 2/3 těsta, pokryjeme mandarinkami a přidáme zbytek.
 - 
                                4
Pečeme 45 minut ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                5
Rozehřejeme marmeládu s rumem a potřeme ještě teplý hřbet. Necháme vychladnout a podáváme.