Sýrový dort s řeřichou a jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Jahody zahradní
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 300 g Sýr Gorgonzola
  • 30 g Řeřicha
  • 12 krajíc Chléb toastový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 775 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 56 mg
  • Draslík 97.5 mg
  • Vláknina 2238 mg
  • Vitamín A 2238 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200C. Formičku tvaru sklenice vyložíme alobalem.

  • 2

    V misce utřeme lučinu a gorgonzolu a poté sýrovou pastu lžící vmačkáme do formy. Necháme v lednici chladit cca 1 hodinu.

  • 3

    Z chleba odkrojíme kůrky a střídku válečkem rozválíme na tenké plátky. Potřeme máslem, rozložíme na plech a opečeme v troubě dozlatova.

  • 4

    Sýrový dort vyklopíme, ozdobíme jahodami nakrájenými na kolečka a řeřichou.

  • 5

    Podáváme s křehkými chlebíčky.

Komentáře k receptu