Sýrový dort s ředkvičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Chléb celozrnný žitný
  • 115 g Máslo čerstvé
  • 140 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Ředkvička
  • 250 g Smetana 12% (konzumní)
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 5 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 7 g Paprika mletá sladká
  • 140 g Sýr Čedar
  • 140 g Sýr Čedar
  • 60 g Želatina
  • 50 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 150 ml Voda pitná
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 469 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 231.3 mg
  • Draslík 102.4 mg
  • Vláknina 3170.6 mg
  • Vitamín A 3170.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, čedar, mletou papriku, sůl, pepř, přidáme máslo, smetanu a vypracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme delší tyčinky, plech vysteleme papírem na pečení, na něj vyskládáme tyčinky a upečeme v troubě dozlatova. Mezitím si připravíme náplň.

  • 2

    Želatinu necháme v trošce studené vody nabobtnat, do rendlíku nalijeme smetanu, přidáme žloutky, želatinu, promícháme a zahříváme, až náplň zhoustne, odstavíme. Nesmí projít varem.

  • 3

    Stěny a dno obdélníkové formy obložíme tyčinkami, jestliže přesahují, ulomíme je. Vnitřek formy naplníme smetanovou hustou směsí, necháme částečně vychladnout, ale ne ztuhnout, přimícháme vyšlehanou smetanu, strouhaný sýr a chléb nakrájený na kostičky. Necháme vychladnout a ztuhnout.

  • 4

    Vychladlý dort vyklopíme, úhledně nakrájíme na plátky a ozdobíme plátky ředkviček.

Komentáře k receptu