Květy smažené z olihně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Olihně
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Cibulka jarní
  • 0.5 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 233 mg
  • Draslík 301.3 mg
  • Vláknina 1025.3 mg
  • Vitamín A 1025.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oliheň podélně rozřízneme a na povrchu masa vytvoříme nožem mřížkový vzor. Oliheň nakrájíme na kousky o velikosti poštovní známky. Kousky olihně blanšírujeme několik vteřin v misce s horkou vodou. Poté vyndáme a necháme okapat.

  • 2

    Papriku nakrájíme na malé trojúhelníky. V předehřátém woku rozehřejeme rostlinný olej a osmahneme minutu papriku, přidáme zázvor, rozetřený česnek, pokrájenou jarní cibulku, sůl a olihně a několik minut mícháme. Přidáme omáčku z černých fazolí, rýžové víno a promícháme.

  • 3

    Květy olihně přendáme na servírovací mísu, zakápneme sezamovým olejem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu