Mandlové věnečky s džemem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Džem jahodový
  • 200 g Mandle
  • 20 g Mandle
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Cukr vanilka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 62.2 mg
  • Draslík 203.9 mg
  • Vláknina 8794.6 mg
  • Vitamín A 8794.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 7.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme, smícháme s cukrem, strouhanými mandlemi, citronovou kůrou a rozsekaným máslem. Vypracujeme těsto a rozválíme na tenký plát.

  • 2

    Vykrájíme věnečky, rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými mandlemi a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotové spojujeme po dvou džemem.

Komentáře k receptu