Pečené ořechové buchtičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Máslo čerstvé
  • 180 g Ořechy vlašské
  • 10 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 180 g Cukr moučkový
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 ml Rum
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1526 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 105 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 642 mg
  • Draslík 703.9 mg
  • Vláknina 6321.4 mg
  • Vitamín A 6321.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 86.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky vysypeme mouku, přidáme máslo, 3 ks žloutků, rum, cukr, citrónovou kůru, vanilkový cukr, kypřící prášek, rukama vypracujeme těsto, které přeložíme na moukou vysypaný vál a vytvarujeme z něho váleček, ze kterého nakrájíme díly. V rukách uděláme kuličky, které naskládáme na vál a necháme 180 minut odpočinout.

  • 2

    Každou kuličku na vále rozválíme na menší placku, do středu položíme náplň, pomoci prstu spojíme konce, skládáme je na máslem vymazaný plech a v horké troubě pečeme 30 minut. Upečené obalujeme v moučkovém cukru.

  • 3

    Náplň: Do mísy vysypeme cukr, citrónovou kůru, pomleté ořechy, 5 ks žloutků a vše promícháme.

Komentáře k receptu