Vepřový řízek naruby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 150 g Strouhanka
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 150 g Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Pepř citronový
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 890 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 1346 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 251.7 mg
  • Draslík 794.3 mg
  • Vláknina 4545.2 mg
  • Vitamín A 4545.2 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 13.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omyté a osušené kotlety bez kosti nakrájíme 4 řízky. Naklepeme je, osolíme mořskou solí, posypeme citronovým pepřem a rozetřeným česnekem.

  • 2

    Očistíme cibule a pokrájíme na kolečka. Anglickou slaninu pokrájíme na plátky.

  • 3

    Vejce v misce vyšleháme s 2 špetkami soli a plnotučnou hořčicí. Do druhé misky si připravíme strouhanku. V pánvi si rozpálíme olej.

  • 4

    Řízky nejdříve obalíme ve strouhance, pak ve vajíčku a zprudka je z obou stran osmažíme dozlatova.

  • 5

    2 usmažené řízky položíme do zapékací misky. Na ně položíme anglickou slaninu a cibuli (od obojího poloviční množství). Na tuto vrstvu položíme zbývající 2 řízky, rozložíme na ně zbytek cibule a nakonec plátky slaniny. Zapékací misku s řízky dáme do předehřáté trouby a pečeme při 220 °C přibližně 20–25 minut.

Komentáře k receptu