Galantina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Slanina vepřová
  • 250 g Vepřová plec
  • 250 g Telecí plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Játra husí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Paštikové koření
  • 1 ks Vepřový jazyk uzený
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 910 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 321.9 mg
  • Draslík 378.3 mg
  • Vláknina 170 mg
  • Vitamín A 170 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra očistíme a odblaníme. Poté je spolu se 150 g slaniny dvakrát rozemeleme.

  • 2

    Žemli zbavíme kůrky, pokropíme ji vínem a přimeleme k játrům a slanině. Vše osolíme, okořeníme a přidáme vejce ušlehaná v pěnu a řádně rozmícháme.

  • 3

    Uzený jazyk a zbytek slaniny nakrájíme na drobné kostičky, přimícháme do směsi a opět řádně rozmícháme.

  • 4

    Vymastíme podlouhou formu a galantinou ji vyplníme zhruba do 2/3. Formu dobře obvážeme alobalem nebo pečícím papírem a dáme vařit ve vodní lázni cca 2 hodiny. Oheň musí být mírný, aby voda nestříkala ven.

  • 5

    Jakmile je galantina uvařená, uložíme ji do ledničky a podáváme až po 24 hodinách.

Komentáře k receptu