Zelník na plech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Tuk Hera jedlý
  • 500 g Zelí kysané
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 4.7 mg
  • Draslík 370.2 mg
  • Vláknina 7552.8 mg
  • Vitamín A 7552.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme okapané zelí s moukou a kypřícím práškem. Osolíme a přidáme acidofilní mléko a rozehřátý tuk.

  • 2

    Vypracujeme těsto, pokud je tuhé, přidáme mléko a pokud je řídké, přisypeme mouku.

  • 3

    Vyválíme z těsta plát, který přendáme na vymazaný a vysypaný plech.

  • 4

    Vidličkou jej propícháme a dáme do vyhřáté trouby na 45 minut péct.

Komentáře k receptu