Hřebenatky s houbami
Suroviny
- 50 g Hlíva ústřičná
- 225 g Hřebenatka
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Brandy peach
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 16 g
- Sodík 575 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 59.9 mg
- Draslík 478 mg
- Vláknina 2242 mg
- Vitamín A 2242 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozehřejeme v pánvi, přidáme hřebenatky a smažíme 1 minutu. Hřebenatky vyndáme z pánve a uchováváme teplé.
-
2
Přidáme do pánve olivový lej a prohřejeme. Přidáme rozetřený česnek, pokrájené houby a jarní cibulky a za občasného míchání smažíme 2 minuty. Vrátíme zpět hřebenatky, přidáme smetanu a brandy a promícháme. Osolíme, opepříme a prohřejeme.
-
3
Ihned podáváme.