Vývar se smaženým párkem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Párky jemné
  • 200 g Rohlíky bílé
  • 15 g Tuk
  • 40 g Strouhanka
  • 20 g Pažitka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 754 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 64.9 mg
  • Draslík 204.2 mg
  • Vláknina 5180 mg
  • Vitamín A 5180 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Párky oloupeme, nakrájíme na kolečka, pažitku posekáme.

  • 2

    Kolečka párků namočíme v rozšlehaném vejci, potom obalíme ve strouhance. V pánvi rozehřejeme tuk na smažení a kousky párků smažíme z obou stran do zlatova.

  • 3

    Smažené párky rozdělíme do hlubokých talířů, posypeme pažitkou a zalijeme horkým vývarem.

  • 4

    Polévku podáváme horkou s bílým pečivem.

Komentáře k receptu