Hovězí vývar se smaženými sýrovými noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 300 g Hrášek mražený
  • 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 16.67 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 2.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1189 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 156.4 mg
  • Draslík 387.4 mg
  • Vláknina 8121 mg
  • Vitamín A 8121 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přivedeme k varu 125 ml vody s máslem, přidáme mouku, mícháme, dokud se neutvoří knedlík. Těsto odpalujeme, až se nechytá nádoby.

  • 2

    Poté ho vložíme do mísy a postupně přimícháme vejce. Zapracujeme sýr nakrájený na kostičky, osolíme, opepříme. Pomocí lžiček vypichujeme z těsta noky a smažíme je v rozehřátém oleji do zlatova. Noky vyjmeme na papírovou utěrku.

  • 3

    Hrášek povaříme ve vývaru asi 5 minut, ochutíme sherry, osolíme a opepříme.

  • 4

    Polévku rozdělíme do talířů, přidáme noky a povrch posypeme nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu