Irské dušené jehněčí maso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 800 g Cibule
  • 750 g Jehněčí kotlety
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 191 g
  • Sodík 618 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 1399.9 mg
  • Vláknina 25180.5 mg
  • Vitamín A 25180.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pekáče střídavě navrstvíme očištěné jehněčí kotlety, oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a třetinu oloupaných, na plátky nakrájených brambor. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Přidáme snítky tymiánu, bobkový list a navrch rozložíme zbylé plátky brambor. Zalijeme vývarem.

  • 2

    Pekáč přiklopíme, vložíme do trouby vyhřáté na 160 stupňů Celsia a dusíme 1 hodinu.

  • 3

    Potom pokličku odstraníme a pečeme ještě 40 minut, aby se brambory opekly. Ihned podáváme.

  • 4

    Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina.

Komentáře k receptu