Bačovské plněné kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže dušená
  • 120 g Sýr Oštiepok
  • 150 g Houby čerstvé
  • 700 g Vepřové kotlety
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3.5 dl Voda pitná
  • 0.16 dl Olej slunečnicový
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 541 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 244.5 mg
  • Draslík 877.6 mg
  • Vláknina 5076.3 mg
  • Vitamín A 5076.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme čerstvé houby (hřiby, kozáky, lišky..), omyjeme je a nakrájíme na plátky. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. Sýr Oštiepok pokrájíme na plátky.

  • 2

    V pánvi rozpustíme máslo a cibuli zpěníme. Pak přidáme houby, posypeme je drceným kmínem, bílým pepřem a solí (0.5 lžičky). Promícháme a dusíme do doby, až se z hub odpaří všechna voda. Když se začnou smažit, přidáme vejce a usmažíme ne moc tuhou smaženici, kterou jen dochutíme solí.

  • 3

    Vepřové kotlety bez kosti, silné přibližně 2 cm, omyjeme a osušíme. Rozřízneme je hluboko po obvodu, ale nerozřízneme je úplně - utvoříme kapsu. Kotlety osolíme (1 lžička) a opepříme z každé strany.

  • 4

    Kotlety naplníme směsí a do každé vložíme plátek sýru. Okraje sklepneme, přichytíme párátky a kotlety obalíme v hladké mouce (2 lžíce).

  • 5

    V hlubším hrnci rozpálíme olej a kotlety osmažíme z každé strany dozlatova. Vyjmeme je a omastek poprášíme 1 lžící mouky. Promícháme, podlijeme vodou (2.5 dl), řízky vrátíme zpět a pod pokličkou dusíme doměkka přibližně 30-35 minut. Během té doby podle potřeby podléváme horkou vodou (1 dl). Šťávu podle chuti dosolíme.

  • 6

    Bačovy plněné řízky rozdělíme na talíře, jako přílohu podáváme dušenou rýži, kterou polijeme šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu