Lasagne s plody moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Treska uzená
  • 115 g Krevety tygří - loupané
  • 115 g Mořský jazyk
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Mozzarella
  • 450 g Lasagne
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Pórek
  • 6 dl Mléko polotučné
  • 0.41 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1015 kcal
  • Sacharidy 149 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 831 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 1094.8 mg
  • Vláknina 11972.5 mg
  • Vitamín A 11972.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.3 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzenou tresku rozebranou na vrstvičky dáme do mísy, přidáme krevety a plátky mořského jazyka, citronovou šťávu a pepř. Dáme stranou.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme pokrájený pórek a smažíme za občasného míchání 8 minut. Přidáme mouku a minutu osmahneme. Přimícháváme postupně mléko a vymícháme krémovou omáčku. Přimícháme med a mozzarellu a 3 minuty vaříme. Odstavíme kastrol ze sporáku a přimícháme ryby a krevety.

  • 3

    Vrstvy rybí omáčky a lasagní pokládáme do zapékací mísy tak, aby poslední vrstvou byla rybí omáčka. Posypeme parmezánem a v předehřáté troubě zapékáme 30 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu