Omeleta s plody moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Krevety tygří - loupané
  • 125 g Olihně
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Pórek
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Šalotka
  • 1 ks Paprika červená
  • 0.04 dl Olej sezamový
  • 0.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 381 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 352.2 mg
  • Draslík 779.5 mg
  • Vláknina 4033.5 mg
  • Vitamín A 4033.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce našleháme s mlékem a sójovou omáčkou. Rozehřejeme sezamový olej ve woku, přidáme pokrájenou šalotku, pórek a papriku. Smažíme 3 minuty za stálého míchání. Přidáme kroužky olihně, krevety a pokrájenou bazalku. Smažíme další 3 minuty. Osolíme, opepříme a přendáme do předehřáté mísy a udržujeme teplé.

  • 2

    V omeletové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme našlehanou směs s vejcem. Smažíme, dokud těsto neztuhne. Na polovinu omelety rozložíme zeleninu s plody moře a druhou polovinu omelety přes směs přehneme.

  • 3

    Omeletu rozkrájíme na 4 porce a ihned podáváme.

Komentáře k receptu