Pečený zajíc

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Zaječí maso
  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Petržel kořen
  • 100 g Slanina vepřová
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 9 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Petržel kořen
  • 100 g Mrkev kořen
  • 2 g Nové koření celé
  • 6 g Sůl
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 20 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1432 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 134.8 mg
  • Draslík 792.7 mg
  • Vláknina 6329.4 mg
  • Vitamín A 6329.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zaječí maso naložíme na dva dny do zeleninové marinády. Uleželé vyjmeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, vložíme do pekáče na rozpálené máslo a opečeme ze všech stran. Polijeme rozpuštěným máslem, podlijeme vodou a dáme péct do mírně vyhřáté trouby na hodinu, často podléváme. Kořenovou zeleninu nastrouháme a po hodině pečení přidáme k masu a pečeme skoro doměkka. V závěru maso poprášíme moukou a dopečeme. Vypečenou šťávu scedíme, dochutíme solí a pepřem, maso nakrájíme na porce a podáváme přelité výpekem.

Komentáře k receptu