Omáčka z mořských plodů se špagetami
Suroviny
- 225 g Špagety
 - 115 g Hrášek
 - 225 g Cuketa
 - 350 g Krevety tygří - loupané
 - 25 g Sýr Parmezán
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Květák
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Cibule
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 dl Vývar drůbeží
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 191 g
 - Sodík 580 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 109.2 mg
 - Draslík 1035.1 mg
 - Vláknina 19715.2 mg
 - Vitamín A 19715.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 148.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lehce osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme lžíci olivového oleje a špagety a vaříme, dokud nezměknou. Poté je scedíme a vrátíme do hrnce. Zalijeme zbytkem olivového oleje, zakryjeme pokličkou a udržujeme teplé.
 - 
                                2
K varu přivedeme v hrnci drůbeží vývar s citronovou šťávou. Přidáme na růžičky rozebraný květák a pokrájenou mrkev a 4 minuty vaříme. Vyndáme zeleninu a dáme ji stranou. Do pánve dáme hrachové lusky a minutu smažíme. Poté dáme stranou k ostatní zelenině.
 - 
                                3
Rozehřejeme v pánvi polovinu másla, přidáme pokrájenou cibuli a cuketu a 3 minuty smažíme. Přidáme rozetřený česnek a krevety a další 3 minuty smažíme.
 - 
                                4
Do směsi přimícháme zeleninu a prohřejeme. Osolíme, opepříme a vmícháme zbylé máslo.
 - 
                                5
Špagety přendáme do mísy, zalijeme omáčkou a posypeme nasekanou petrželkou, parmezánem a ihned podáváme.