Kuřecí plátky pod hermelínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 383 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 111 mg
 - Draslík 459.5 mg
 - Vláknina 889.8 mg
 - Vitamín A 889.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme a medailonky. Maso dle chuti opepříme a osolíme.
 - 
                                2
Potom na kostičky nakrájíme anglickou slaninu, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a vše přidáme k masu.
 - 
                                3
Tuto směs zalijeme pivem, řádně zamícháme a necháme v chladu uležet.
 - 
                                4
Na rozehřátém oleji osmažíme směs doměkka a potom dáme stranou pánve.
 - 
                                5
Sýry rozkrojíme po obvodu na polovinu, měkkou část zevnitř vyškrabeme. Hermelíny bez měkkého vnitřku opatrně na šťávě osmahneme. Vyndáme z pánve ven.
 - 
                                6
Jako další na výpeku roztavíme vydlabanou hmotu z hermelínů a můžeme přidat trošku mléka.
 - 
                                7
Potom plníme hermelíny tak, že do nich vložíme masovou směs, kterou polijeme rozpuštěnou sýrovou omáčkou a přiklopíme druhou polovinou hermelínu. Podáváme teplé.