Guláš z červených fazolí s knedlíky
Suroviny
- 225 g Karotka
 - 225 g Brambory
 - 225 g Cuketa
 - 125 g Čočka červená
 - 400 g Fazole
 - 125 g Mouka pšeničná hladká
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Cibule červená
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 4 ks Rajčata
 - 8.5 dl Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Tuk
 - 7 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 899 kcal
 - Sacharidy 141 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1270 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 13.3 mg
 - Draslík 1367.4 mg
 - Vláknina 21846.8 mg
 - Vitamín A 21846.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.1 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V ohnivzdorné nádobě zahřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a celer, až změknou. Přilijeme vývar, přidáme pokrájenou karotku a brambory a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut. Vmícháme pokrájenou cuketu, čočku, fazole, rajčata, papriku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a 5 minut povaříme.
 - 
                                2
Do mísy nasypeme mouku, kypřící prášek do pečiva, sůl a papriku. Vmícháme tuk a přiléváme vodu, vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na 8 dílů a vyválíme koule.
 - 
                                3
Knedlíky přidáme do guláše tak, že je do něj ponoříme, přikryjeme a necháme dusit 15 minut.
 - 
                                4
Poté ihned podáváme.