Hrášek dušený se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hrášek
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 31 mg
  • Draslík 325.4 mg
  • Vláknina 12975.8 mg
  • Vitamín A 12975.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme hrášek a osolíme. Zalijeme smetanou a pod pokličkou dusíme doměkka.

  • 2

    Hotový pokrm promícháme s nasekanou petrželovou natí. Podáváme k pečenému telecímu a drůbežímu masu.

Komentáře k receptu