Dort s hrozinkami v pivu
Suroviny
- 200 g Hrozinky
 - 250 g Máslo čerstvé
 - 100 g Cukr moučkový
 - 250 g Mouka pšeničná hladká
 - 200 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 kávová lžička Hřebíček
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 694 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 46 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 176.7 mg
 - Draslík 358.4 mg
 - Vláknina 2730.5 mg
 - Vitamín A 2730.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 54.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrozinky zalijeme pivem a necháme alespoň hodinu stát. Poté v míse utřeme změklé máslo s cukrem, přimícháme žloutky, prosátou mouku s kypřicím práškem, umletý hřebíček a skořici. Vlijeme pivo s hrozinkami a do těsta opatrně vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou.
 - 
                                2
Dort pečeme v troubě předehřáté na 160 °C zhruba hodinu. Upečený a vychladlý dort zdobíme podle vlastní chuti.