Višňový závin s pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Višně
  • 125 g Tuk
  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 653 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 60.7 mg
  • Draslík 158 mg
  • Vláknina 2843.7 mg
  • Vitamín A 2843.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklý ztužený tuk smícháme s prosátou moukou, solí a rozšlehanými vejci. Na závěr vmícháme pivo. Vypracujeme hladké těsto, které ve fólii necháme alespoň hodinu v chladničce odpočinout. Poté těsto vyválíme, poklademe vypeckovanými višněmi, poprášíme skořicí, posypeme cukrem, zabalíme a pečeme v předehřáté troubě. Upečený závin posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu