Dalamánky z žitné mouky s tmavým pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 300 g Mouka žitná bílá
  • 15 g Droždí
  • 200 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 70.1 mg
  • Draslík 95.8 mg
  • Vláknina 6767.1 mg
  • Vitamín A 6767.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme droždí se lžící mouky, dvěma lžícemi vlažného piva a necháme vzejít kvásek. Poté přisypeme mouku, olej, jedno rozšlehané vejce, sůl, zbylé pivo a na vále vypracujeme hladké těsto, které necháme na teple asi hodinu kynout.

  • 2

    Vykynuté těsto rozdělíme na patnáct stejných kousků a vytvarujeme z nich dalamánky. Klademe je na plech vyložený pečicím papírem, kde je necháme ještě asi čtvrt hodiny kynout, poté je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a pečeme v předehřáté troubě zhruba dvacet minut.

Komentáře k receptu