Vepřové řízky zapečené v bramborách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory vařené ve slupce
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 600 g Vepřová kýta
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 polévková lžíce Pažitka
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 814 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 923 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 365.8 mg
  • Draslík 1492.8 mg
  • Vláknina 16043.8 mg
  • Vitamín A 16043.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a na okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a po obou stranách potřeme hořčicí. Na pánvi na oleji řízky rychle opečeme po obou stranách.

  • 3

    Do máslem vymazaného pekáče rozložíme vrstvu brambor, osolíme, opepříme a posypeme nakrájenou pažitkou. Na brambory položíme řízky, na ně oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a vše pokapeme kečupem. Vrchní vrstvu tvoří brambory, které pokapeme vypečenou šťávou z masa.

  • 4

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut. Chvíli před koncem pečení zalijeme rozšlehanými vejci.

  • 5

    Při podávání posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu